grafik_streg_grøn.png

Få inspiration til udvikling af bæredygtige landsbyer

Landsbyerne i Region Midtjylland har et aktivt fællesskab med en unik handlekraft og evne til at finde løsninger på nogle udfordringer, som ikke kun findes lokalt. De kan inspirere og vise vej til nye løsninger for resten af samfundet. Det kan være i form af nye måder at bo på, anvende arealer på, deleøkonomi og lignende. Region Midtjylland afholder en række webinarer, hvor landsbyer i regionen deler deres erfaringer og tilgange til mere bæredygtighed. 

Afholdte webinarer

grafik_streg_lys grøn.png

 • 27-10-2022
  Hvordan forbedrer vi biodiversiteten, mindsker CO2-udslippet og knækker kurven for de stigende affaldsmængder? Et bud er kvashegn. Hør mere i dette webinar.
 • 21-06-2022

  Ikke alle steder i landdistrikterne er der adgang til traditionel fjernvarme. Derfor skal der findes nye løsninger. I dette webinar fokuserer vi på, hvordan lokale, fælles jordvarmeanlæg - eller termonet - kan være en løsning, som kan forsyne små lokalsamfund med billig, lokalproduceret varme.

 • 22-04-2022

  I 2021 vandt Stjær prisen som Årets Landsby. Landsbyens grønne handleplaner var bl.a. med til at sikre dem sejren. I dette webinar fokuserer vi på, hvordan man kan accelerere den grønne omstilling gennem et stærkt socialt engageret sammenhold og konkrete grønne handleplaner.

 • 16-02-2022

  I landsbyen Vinderup er en gruppe unge gået sammen med lokale kunstnere om at skabe en motor parkour-forestilling. En forestilling, der gør op med det stereotype billede af scooterkørere. Og en forestilling, der tegner et portræt af de unge i Vinderup. For hvem er de egentlig, de unge der bor i små de lokalsamfund? 

 • 25-11-2021

  Den fynske landsby Brenderup får tingene til at ske. I 2020 kunne Brenderup som én af de første byer i Danmark indvie deres egen solcellepark. Se webinaret her og lad dig inspirere til mulighederne for energifællesskaber og lokalt produceret vedvarende energi i fremtidens el- og varmeforsyning.