Streg_MidtRød_1040x2px.png

Få inspiration til udvikling af bæredygtige landsbyer

Landsbyerne i Region Midtjylland har et aktivt fællesskab med en unik handlekraft og evne til at finde løsninger på nogle udfordringer, som ikke kun findes lokalt. De kan inspirere og vise vej til nye løsninger for resten af samfundet. Det kan være i form af nye måder at bo på, anvende arealer på, deleøkonomi og lignende. Region Midtjylland afholder en række webinarer, hvor landsbyer i regionen deler deres erfaringer og tilgange til mere bæredygtighed. 

Afholdte webinarer

Streg_MidtRød_1040x2px.png

 • 13-09-2021

  Borgerdrevne butikker og bæredygtige forretningsmodeller vinder langsomt frem. Mød Feldballe som med en gentænkning af den klassiske købmand har iværksat en markedsplads for lokale producenter og et indkøbsfællesskab opstået i en fællesejet selskabskonstruktion med fokus på den grønne omstilling.

 • 16-08-2021

  Landsbyen Lihme nordvest for Skive har indgået et samarbejde med Energibyen Skive i transportprojektet ”Stronger Combined”, hvor de skal arbejde med at finde mere bæredygtige mobilitetsløsninger til lokalområdet. I webinaret fortæller repræsentanter fra projektgruppen om deres måde at gribe arbejdet an på, og om forslagene til forbedrede transportmuligheder.

 • 27-05-2021

  Midt i naturen ved Ringkøbing Fjord ligger bofællesskabet Havtorn: et moderne bofællesskab tæt på by, kultur og natur, og med nærhed og fælles oplevelser i fokus. I webinaret fortæller Jørgen Søndermark, som er projektleder fra RealDania By og Byg, om bofællesskabet. Bagefter interviewer vi Hanne Bovbjerg, som er Havtorns første beboer.

 • 24-03-2021

  Sparkær har søsat en lokal bevægelsesstafet midt i Corona-tiden. I webinaret her fortæller de om initiativet og om, hvordan sammenholdet i landsbyen driver flere forskellige initiativer, bl.a. mødet mellem generationer.

 • 02-03-2021

  Mød Mols der har succes med at tiltrække folk fra nær og fjern. Aktive fra paraplyorganisationen "Mols i Udvikling" fortæller i dette webinar om generationsmøder, grønne læringsrum og en børnekulturfestival samt formidlingen af de gode fortællinger fra udviklingsprojekterne.