Streg_MidtRød_1040x2px.png

Få inspiration til udvikling af bæredygtige landsbyer

Landsbyerne i Region Midtjylland har et aktivt fællesskab med en unik handlekraft og evne til at finde løsninger på nogle udfordringer, som ikke kun findes lokalt. De kan inspirere og vise vej til nye løsninger for resten af samfundet. Det kan være i form af nye måder at bo på, anvende arealer på, deleøkonomi og lignende. Region Midtjylland afholder en række webinarer, hvor landsbyer i regionen deler deres erfaringer og tilgange til mere bæredygtighed. 

Kommende webinarer

Streg_MidtRød_1040x2px.png

Webinar 7: Lihme – Fremtidens bæredygtige mobilitetsløsninger

Tirsdag den 22. juni 2021 kl. 16.00 – 17.15

Mød borgerne i Lihme som fortæller om, hvordan de i et samarbejde med Energibyen Skive, har arbejdet med at finde frem til mere bæredygtige mobilitetsløsninger i det lokale område. Du kommer til at høre om deres måde at gribe det an på, og de fortæller om forslagene til forbedrede transportmuligheder.

Tilmeld dig her

Læs om hvordan Regional Udvikling behandler dine personoplysninger her

Afholdte webinarer

Streg_MidtRød_1040x2px.png

 • 27-05-2021

  Midt i naturen ved Ringkøbing Fjord ligger bofællesskabet Havtorn: et moderne bofællesskab tæt på by, kultur og natur, og med nærhed og fælles oplevelser i fokus. I webinaret fortæller Jørgen Søndermark, som er projektleder fra RealDania By og Byg, om bofællesskabet. Bagefter interviewer vi Hanne Bovbjerg, som er Havtorns første beboer.

 • 24-03-2021

  Sparkær har søsat en lokal bevægelsesstafet midt i Corona-tiden. I webinaret her fortæller de om initiativet og om, hvordan sammenholdet i landsbyen driver flere forskellige initiativer, bl.a. mødet mellem generationer.

 • 02-03-2021

  Mød Mols der har succes med at tiltrække folk fra nær og fjern. Aktive fra paraplyorganisationen "Mols i Udvikling" fortæller i dette webinar om generationsmøder, grønne læringsrum og en børnekulturfestival samt formidlingen af de gode fortællinger fra udviklingsprojekterne.

 • 13-01-2021

  Rækker Mølle vil forvandle deres gamle købmandsbutik til et bæredygtigt kurbad, der skal give øget sundhed og livskvalitet til alle. Her kan du se se et webinar og høre Ejnar Tylvad, projektkoordinator i Rækker Mølles udviklingsråd, fortælle om processen.

 • 09-12-2020

  Stauning vandt i 2020 Region Midtjyllands Landsbypris. Landsbyen giver i webinaret her et indblik i, hvordan et stærkt fællesskab og foreningsliv har været med til at bane vejen for et bæredygtigt og moderne landsbysamfund.