grafik_streg_grøn.png

Midt i Landsbylivet
- En podcast om bæredygtig udvikling i landsbyerne

 

Hvad tænker du på, når du hører ordet landsby?

Midt i Landsbylivet er en podcast til dig, der vil vide mere om bæredygtig udvikling og landsbyliv. Vi håber, at vi med denne her podcast kan vise dig, at landsbyliv i Region Midtjylland ikke kun er faldefærdige huse, lukkede skoler og manglende indkøbsmuligheder. Her hersker også initiativ og sammenhold, drivkraft og vækst.

Vi tager dig med på tur rundt i seks midtjyske landsbyer, hvor vi taler med lokale borgere, og stiller skarpt på store og små fortællinger om landsbyliv.

Podcasten er udgivet af Region Midtjylland. 

Lyt til Midt i Landsbylivet her - eller find podcasten i den app, hvor du normalt lytter til podcasts.

PODCAST - Episode 3: Gul Stue for de unge i Sdr. Bork

Hvad får man, når man blander designer Søren Vester og en flok unge mennesker fra Sdr. Bork? Svaret er en ombygget gammel brugs, hvor alt er gult. Lyt med her og bliv klogere på, hvordan en gruppe unge har skabt deres eget ungdomshus.

  • I denne episode besøger vi Kai Bredholt og Landsbylaboratoriet i Idom-Råsted lidt udenfor Holstebro. Det lave indbyggertal er ingen hindring for at skabe et aktivt kulturliv. Her er imponerende kulturarrangementer såsom Landsbymødet og den årlige Idom Biennale, og skæve idéer og nye tiltag står hele tiden i kø. Lyt med og bliv klogere på, hvordan kultur kan bidrage til landsbyudvikling.

  • I denne episode besøger vi Ebdrup på Djursland; en lille by med 200 indbyggere. Her er ingen skole og ingen købmand. Faktisk er Ebdrup nærmest bare en gennemkørselsby. Alligevel er der aldrig huse til salg, og Ebdrup-borgerne lykkes gang på gang med at få finansieret byfornyende projekter. Så hvad er det de kan i Ebdrup?

Læs ogsågrafik_streg_lys grøn.png