grafik_streg_lys grøn.png

Tænk, hvis der fandtes et seniorbofællesskab, man kunne blive en del af, hvis man blev alene, eller hvis ens eget hus blev for stort. Et seniorbofællesskab hvor man kunne flytte ind i stedet for at flytte til et helt nyt sted og opgive det sociale liv i ens egen landsby.

Syddjurs Kommune og Feldballe har et skarpt mål med deres nye bofællesskabsprojekt; at skabe mulighed for, at de ældre og seniorerne kan blive boende i de mindre byer – også selvom deres huse måske er vokset for store. For de ældre er et vigtigt aktiv i de små byer – både i foreningslivet og de mange forskellige fællesskaber -, men det sociale liv, som de ældre er en del af, er også vigtigt at værne om.

Fraflytning bør ikke være eneste mulighed bare fordi man er 60+. Derfor har projektgruppen et mål om at skabe et seniorbofællesskab, som både skal være for seniorerne, men også for resten af landsbyen.

Bofællesskabet kunne fx indeholde et værksted, hvor man kan lave ting sammen, et produktionskøkken, hvor man kan leje sig ind og andre fællesarealer, hvor landsbyens øvrige borgere – børn, unge og voksne - inviteres ind for at deltage. Formålet er at skabe plads og rum til, at forskellige generationer mødes på tværs og laver forskellige aktiviteter – snedkerarbejde, håndarbejde, bage, sylte og meget andet.

Projektets formål

Studietur til midtjyske bofællesskaber