16.11.2022

Region Midtjyllands demokratiprojekt for unge, SAMFUNDSFORMERNE, har samlet indtryk fra unge i Europas byer og landdistrikter.

Få indblik i og viden om det gode ungdomsliv – på landet og i byen - i Europa. Find ud af, hvad andre europæiske unge drømmer om. Og kom så hjem og fortæl det!

Sådan lyder den mission som tre unge fra Region Midtjyllands SAMFUNDSFORMERNE i løbet af sommeren 2022 har været på. Med en interrail-billet i hånden, et Europakort og frihed til at planlægge hver sin rute.

Formidler på flere måder

På deres rejser har de tre, Cathrine de Nijs, Sofie Bonde og Amanda Birger Hansen, fået mange nye indtryk. De har fået nye bekendtskaber og ikke mindst har de fået nye erkendelser.

Som en del af den mission, de blev sendt af sted med, måtte de selv vælge, hvordan alt det, de har oplevet på rejsen, skulle formidles. Eneste krav til dem var, at de skulle levere et indspark i debatten om fremtidens gode ungdomsliv. Det har de tre samfundsformere gjort. I form af et klassisk rejsebrev, i form af en mundtlig fortælling og i form af tegninger lavet af unge mødt på rejsen.

De tre deltager på Landdistriktsforskningens dag, hvor deres oplevelser skal være med til at skabe debat. Herunder kan du se, lytte og læse mere om deres oplevelser på turen.

Om SAMFUNDSFORMERNE

SAMFUNDSFORMERNE er et demokratiprojekt, hvor Region Midtjylland hvert år rekrutterer 38 unge mellem 18-25 år fra hele regionen, der ønsker at være med til at forme Midtjylland.

De unge arbejder med en række emner og udfordringer, de selv vælger. De unge mødes løbende med både fagfolk og politikere i Region Midtjylland. På de møder videreudvikler de deres projekter samtidig med, at de giver regionen vigtigt indblik i de ønsker, håb og krav unge initiativrige mennesker har til fremtidens Midtjylland.

Interrail-missionen opstod som en idé hos regionens landdistriktskonsulenter, der bl.a. arbejder med "det gode ungdomsliv". De mange indtryk, som de tre samfundsformere nu kan fortælle om, bliver derfor taget med videre i det arbejde.

Læs mere om SAMFUNDSFORMERNE