Streg_MidtRød_1040x2px.png

Det gode og bæredygtige liv hænger nøje sammen med en ansvarlig håndtering af ressourcer og energi. Et afgrænset lokalsamfund udgør en oplagt mulighed for at afsøge og udvikle eksempelvis cirkulære løsninger og alternative energiformer. Her spiller lokale aktører en vigtig rolle: Forsyningsselskaber, virksomheder, landbrug m.fl.

Vi er på jagt efter de gode historier om energi, klima og ressourcer rundt omkring i de midtjyske landdistrikter og landsbyer. Tip os hvis du har en god historie, som vi skal skrive om!

Grafisk element for energi, klima og ressourcer

InspirationStreg_MidtRød_1040x2px.png

Abonnér
 • 22-09-2021

  Har I knækket koden i dit lokalområde, er I lykkedes med en ny tilgang – eller har I bare en rigtig god historie om bæredygtig landdistriktsudvikling? Så tøv ikke med at kontakte os og fortæl os netop din historie.

   

 • 14-09-2021

  I Stjær er bæredygtighed nøglen til udvikling. Her kan du læse mere om, hvordan byen har nedbragt sin affaldsmængde med 38 procent.

 • 29-06-2021

  Rye Kraftvarmeværk i landsbyen Gl. Rye har en fortid som ildeset, naturgasfyret barmarksværk. Efter 15 års hårdt arbejde blev værket forvandlet til succesfuld varmepumpe-pionér, og priserne blev halveret.

 • 31-05-2021

  Jorden skal bruges til kollektiv varme- og køleforsyning i områder, hvor den traditionelle fjernvarme ikke kommer ud. Det er udgangspunktet for det dansk-svenske EU-forskningsprojekt COOLGEOHEAT, som Region Midtjylland er en del af. 

Mere viden om bæredygtige landsbyerStreg_MidtRød_1040x2px.png